Popular Post

30 Nisan 2017 Pazar

Merhabalar,
bu yazımızda sizlere öncü kıyafetlerinden bahsedeceğiz.

Öncü kıyafetleri bilindiği üzere toplama ve üretim üzerine katkı sağlayan kıyafetlerdir. Öncü kıyafetleri bir nevi her kalenin neferi konumundadır ve olmaz ise olmaz kıyafetlerin başında gelir.

İsterseniz ilk olarak genel bir şekilde kıyafet nedir ? nasıl elde edilir ? aşamaları nelerdir bunlardan bahsedelim.

Oyundaki her kıyafet 7 li setlerden oluşmaktadır. Herbir set  4 farklı materyal kombinasyonun bir araya gelmesi ile üretilmektedir.Öncü kıyafetleri üzerinden gidecek olur isek.

last empire war z öncü kıyafetleri
1. Tırmanma baltası

2. Öncü maske

3. Öncü üstlük

4. Öncü bot

5. Öncü Çanta

6. Öncü dedektör

7. Öncü tırmanma halatı

Öncü 7 li kıyafet setimiz bu şekilde oluşmaktadır.



Herbir öncü kıyafetinin bizlere sağladığı ekstra toplama ve üretim özellikleri bulunmaktadır.

1. Öncü Tırmanma Baltası :
toplam toplama hızına, toplayan ordu yüküne ve tüm kaynakların üretim hızına etki eder.

2. Öncü maske :
 Yakıt toplama hızına, elmas toplama hızına  ve tüm kaynakların üretim hızına etki eder.

3. Öncü Üstlük  :
Yiyecek toplama hızına , yiyecek üretim hızına ve toplamada ordunun yürüyüş hızına etki eder.

4. Öncü Bot :
Çeliğin toplama hızına , toplamada ordunun yürüyüş hızına ve alaşım toplama hızına etki eder.

5. Öncü Çanta :
Alaşım toplama hızına , toplayan ordu yüküne ve alaşım üretim hızına etki eder.

6. Öncü dedektör :
Çeliğin toplama hızına , yakıt üretim hızına ve yakıt toplama hızına etki eder.

7. Öncü Tırmanma halatı :
Elmas toplama hızına , Çelik üretim hızına ve yiyecek toplama hızına etki eder.


Yukarıda teker teker özelliklerini saydıklarımız kıyafetlerin belirli bir sırada üretilmesi ve olabildiğince yüksek renklerde üretilmesi çok önemlidir.

Renkler nedir ? hangi Renkler Basılmalıdır ?
 Kıyafetler kendilerini oluşturan malzemelerin rengini almaktadır.Renk düzenine göre malzemenin ve dolaylı olarak da üretilecek elbisenin bonuslarını ve kalitesini arttıracaktır.

Malzemeler beyaz  renk ile başlar ve füzyon işlemi gerçeklestirildikçe sarı renge doğru yol alırlar.

Kısaca malzeme evrim şeması çıkarmak gerekir ise :

beyaz -> yeşil -> mavi -> mor -> turuncu -> sarı

Füzyon işlemi nedir ?
Yukarıda kısaca değindiğimiz üzere füzyon işlemi düşük kaliteli malzemenin birleştirilirek daha kaliteli bir malzeme haline getirilmesidir.

last empire war z öncü kıyafetleri nelerdir

  4 adet beyaz füzyon ile 1 adet yeşil , 4 adet yeşil malzeme de füzyon ile 1 adet mavi materyal eder ve sistem bu şekilde devam eder. Sarıya kadar her malzemenin 4 adeti bir üst rengin 1 adet malzemesi olarak füzyon edilebilmektedir.

Kıyafet basımı sırasında harcama yaptığımız baskar bir husus ise energycore lar yani kıyafet basımında harcanan çekirdeklerdir.Harcanan çekirdek sayısı üretilecek kıyafetin kalite rengine göre farklılık gösterir.

Yandaki resimde tırmanma baltasının yapılışı yer almaktadır. Burada dikkatinizi çeken herbir rengin üzerinde yer alan yüzdesel ifadeler olabilir. Orada yer alan her bir yüzde kıyafetin hangi yüzde ile o renkte olabileceğini bize söylemektedir. Resimden yola çıkacak olur isek kıyafetimiz yüzde 45 ile turuncu,yüzde 55 ile de mor çıkma ihtimali bulunmaktadır.




Oyunda herbir kıyafeti meydana getiren materyallerden 1 tanesi kesinlikle nadir bir materyaldir ve elde etmesi çok zordur.

Yeri gelmiş iken bu malzemeleri nasıl ve nereden elde edebiliriz?.

Öncü malzemelerini dışarıdan kaynakları tam olarak topladığınızda gelen kutulardan ya da belirli zombi seviyeleri keserek oradan gelen kutulardan elde edebildiğimiz gibi elmasla satın alarak ya da kendimiz armory den üreterek elde edebilmekteyiz.

Sağda yer alan resimde öncü kıyafetlerinin elmas karşılığı yer almaktadır.

Günlük belli bir miktarda elması dışarıdan toplayarak burada alışveriş yolu ile elde edilebilir.

Burada dikkat edilmesi gereken husus, 36 lık ve 900 luk kutuların farklılığı. Biri size direkt olarak (900 luk) mor bir materyal verir iken diğeri sansa baglı olarak (yesil mavi ) aralığında bir malzeme sağlar.








last empire war z öncü kıyafeti basma
Armory :

Bu kısımda aşağıda yer alan slotlara ilgili materyali surukle bırak yöntemi ile üretebilmekteyiz. Her malzemenin belirli bir üretim süresi bulunmaktadır.Bu kısımdan malzeme üretimi sabır gerektiren ancak hiçbir zaman boş bırakılmaması gereken bir alandır.

Armoryinizin seviyesine göre üretebileceğiniz farklı set elbisenin (öncü,egemenlik,yarışçı vb.) materyallerini üretebilirsiniz.

Yine altta yer alan slot sayısı elmas ile arttıralabilmektedir.En azından 4 adet slotun açılması oldukça önemlidir.Bu sayede hem daha fazla materyal elde edecek hemde materyal sayılarının kontrolünü (4 adet aynı renk 1 üst renge füzyon olur) daha rahat bir şekilde sağlayabileceksiniz.

Tüm kıyafet setlerinde olduğu gibi öncü kıyafet setlerinde de 3erli 5erli ve 7li olmak üzere 3 farklı ekstra bonus yer almaktadır.Bu bonuslardan faydalanabilmek içi ürettiğiniz her elbisenin en az mavi renkte olması gerekmektedir.Bizim sizlere tavsiyemiz ise en az mor renkli elbiseler üretmeniz.Bu sayede başlangıç seviyesinde iyi bonuslar elde edebileceksiniz.

last empire war z öncü kıyafeti bonusları


Peki nedir bu bonuslar ?

3lu set bonusu : 3 adet takım elbise tüm kaynaların üretim kapasitelerini arttırmaktadır.

5li set bonusu : 5 adet takım elbise toplam toplama hızını arttırmaktadır.

7li set bonusu : 7 adet takım elbise toplamadan elde edilen ekstra kaynakları arttırmaktadır.






Peki tüm bu kıyafetleri yaptık ve iş bittimi ? Tabii ki bitmedi.
Kıyafetleri ile hazırlamış olduğumuz komutanı ana üssümüze garnizon etmemiz gerekir aksi halde bonuslar aktif olmayacaktır.

Bunu yapabilemek için şehrimizi için girerek üssümüzü (ana binayı) tıklayıp çıkan menüde garnizon diyerek öncü kıyafetleri giyen komutanımızı seçmemiz gerekir.

Yeni başlayan arkadaşlara tavsiyem, öncü kıyafetlerini basarken ilk olarak petrol toplama bonuslarını arttırmaya yönelsinler.Bu oyundaki elmastan sonra en önemli para etkeni petroldür.Petrol oyunda bir nevi paranız gibidir ve gezici satıcıdan malzeme hızlandırma komutan tecrübesi gibi özel eşyaları çekmenize olanak tanır.Bu şekilde gelişiminiz daha da hızlanmıs olur.

Konu ile ilgili herhangi bir sorunuz olması durumunda bizlere yorum bırakmayı unutmayınız. Bizlere vakit ayırdığınız için teşekkür eder, iyi oyunlar dileriz.

{ 4 yorum... read them below or Comment }

  1. yanlız 4 slot aynı anda üretime nasıl geçicek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tum slotlar aynı anda uretim yapmazlar. Her bir slotta bulunan materyal sentezleme suresi bittiginde otomatik olarak ikinci slota gecer oyun

      Sil
  2. Ben 3 ay oldu oyuna baslayalim halen tam ögrenemedim bu oyunu suan 21 duvar daha sikinti şu öncü ye 7 kiyafet giydirdim 7 side mor yüzde yüz yaptim hepsini sence mor yeterlimidir

    YanıtlaSil
  3. merhabalar ben şöyle bir soru soracağım size şimdi öncü tırmanma baltasından öncü halatına kadar hepsi sarı giydirdim tüccar vernon a anlayamadığım konu bu subayı komple sarı giydirdikten sonra başka renklerde yapıp boşta mı gerekir 3 adet takım elbise demişsiniz tekrardan sentezleme yaparak 2 ve 3.öncü tırmanma baltası ve öncü halatına kadar ki 7 aksesuarı 3 er tane mi yapmam gerekir şimdi bu 7'li kombine yi sarı yaptık sonra aynılarından 2 şer adet yapıp 3 e mi tamamlayacağız çünkü ben 1 adet hepsinden giydirdim 8 li kombinesi ve madalyası şimditekrardan mı yapacağım onu anlayamadım sorumu cevaplarsanız çok memnun kalırım ce bu sayfa bilgi açısından mükemmel olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil